Monday, September 5, 2011

Bertemu berduga..

Seperti aku cerita sblm ini.. baru jer 2 hari sampai rumah sebab abis blajar..
Isnin dan Selasa aku kena pergi temuduga.. 1 kat Kelana Jaya, satu lagi kat Tropicana..
Nak share sdkit pengalaman bertemu duga sebab first time ni.. hehe


Hari Isnin,22/8/2011 Western Digital, 3.00 P.M,
Aku smpai lbih kurang 2.00 kat Pejabat WD di bangunan P1, iaitu tempat untuk mendaftar sebelum pergi ke tmpt temuduga.. Tapi hujan sangat amat lebat.. sampai tak nampk jalan lansung..So, duduk dalam keta tak keluar..
.
.
Tungguu...tunggu..tungggu.. ah sudah dah kul 2.30ptg..nak tak nak kena keluar keta jugak pergi daftar..Amik payung.. trus keluar..bkak payung
.
.
Payung patah.. kesannya.. baju kemeja..tie..seluar slack..kasut..sume basah kuyup..
Jmpe penyambut tetamu.. awak ni berenang ker ?? cis..
.
.
Pastu pergi ke bangunan P3 untuk temuduga dalam kul 3.00, memang menepati masa betul.
Masuk2 di sambut dengan menjawap test.. Sangat susah test ni.. dah lah banyak giler soalan.. 1 jam je bagi..memang banyak termenung laaa.. hahaha

Pastu, aku kena start ditemuduga oleh 3 orang.., maybe ketua tuk department ni kot memulakan soalan
" Tell me about yourself.. "
" My name is Mohamad Razif Bin Abdul Rahim.. I am from Kota Damansara.. I have been traveling a lots during my study, from K.L to Perak, Perak to Johor.. Lastly from Johor to Melaka....bla bla blaaa... ZZZzzzz.. " 

Tah ape aku main belasah sepeking London.. tapi dorang angguk2.. Paham kot..
1 Penemuduga ni cam ketua antara semua.. sangat serius.. Lagi 2 orang cam ok jer..

Soalan mula2 mcam senang jer.. pastu amik kau.. tergagap2 aku nak jawap..
Bagi situasi company laa..bagi masalah dunia laa..Pastu design system cam assgment tapi die nak tgk on the spot.. Design computer laa.. IQ test aku kena gelak lagi.. Memang comfirm2 salah.. 

Pastu dh nak abis.. Dorang open soalan.. amik kau, aku plak bertubi tubi tanya.. Macam-macam aku tanya..
Ingatkan dorang cuak.. tgk2 dorang jawap senang jer.. haha siot tul

Pastu abis.. keluar dari department tu.. otak blur giler.. sakit pun ada..
Tgk jam.. 6.30ptg.. patut r blur.. 3 jam 30 minit kena perah otak..
Dahla puasa..

p/s: Innalillah, rupanya ada orang meninggal kena panah petir masa hujan tu.. sumber

2 comments:

Emmet said...

wah, entry yang menarik, blog ni pun lawa, keep up the good work! :D

Emmet said...

wah, entry yang menarik, blog ni pun lawa, keep up the good work! :D