Saturday, March 13, 2010

Katil bergegar..

Aku terbangun kira-kira jam 5 pagi..

Katil aku tido tiba-tiba bergegar-gegar.. Macam ada orang yang gegarkan..

Aku nak pastikan so baca "Aku berlindung dari syaitan yang direjam" dalam bahasa Arab.

Katil stop bergegar.. Pastu 1 minit gegar balik.. Aku baca balik.. stop kejap then bergegar balik..

Aku rasa tak boleh blah.. Bukak lampu then trus x leh tido.. 

Trus aku taip blog ni.. 


Times Square yang menyeramkan..

Sudah sekian lama, rasanya tidak menulis didalam blog ini.

Bukan tidak mahu, tetapi tiada apa yang menarik untuk dikongsi bersama.

Minggu lepas, aku  bersama team ygn ditubuhkan oleh QC Engineer telah berjaya menyiapkan tugasan yang diberikan. Iaitu verify semua antenna location dan RAU unit untuk operator U-Mobile di Times Square.

Team:

1)      Azlan(QC Engineer)

2)      John(Technician)

3)      Azmi(Praktikal)

4)      Aku(Praktikal)

Tugas ini biasanya bermula pada waktu malam dan terdapat sedikit pengalaman untuk dikongsi bersama.  

Hari pertama semuanya berjalan lancer dengan sasaran 5 level berjaya disiapkan.

Hari kedua terdapat sedikit cabaran menanti . Bacaan dibawah untuk menceritakan pengalaman saya.Biasalah di malam hari kebanyakan shoping complex akan menutup lampu.So, keadaannya agak gelap dan sunyi.

Nak dijadikan cerita.. ketika di tingkat 6.. Keadaan nya amat gelap.. Tgk jam dlm pukul 3.30 pagi

Tiba-tiba muka technician aku berubah.

Masa tu Azmi dengan Azlan tak perasaan.

Pastu Si John ni pon macam kejar something.

Aku tgk lain macam so aku kejar la John ni..

Rupanya di nmpk something rambut panjang cecah lantai tembus pintu.

Tpi die tak bgtau trus pas blik bru di bgtau.


Kemudiannya aku dengan Azlan nak antar tangga di tingkat 10.

Tapi rasa lain jer.. Pintu lift tutup sgt slow..

Macam ada benda tahan jer..


Tpi bwt x kesah jer.. So pas kami antar tangga kitaorang akan jmpe Azmi ngan John dekat kereta..

Tpi otw balik nak naik lift lain.. Aku ngan Azlan dengar tapak kaki ketiga..

Aku toleh tibe2 ilang jer bunyi tu..

So bwt tak tau jerla.. Then, mase lpk2 sblm balik. Baru la sume bkk cite.

Tadi tak de sape pon cite..

So, balik kul 6 pagi dengan keadaan menyeramkan.