Thursday, April 30, 2009

Jom jalan-jalan..

Kanak-kanak semua.. korang mesti pernah dgr tntang google map.. atau google earth.. 

Application ini adalah amat penting kepada aku terutamanya.. google earth..Sebab aku sering kali berjalan-jalan tetapi tidak tau bagaimana hendak pergi kesatu destinasi itu.. 

So, aku nak kenalkan korang Google Street View..iaitu aplication yg membolehkan korang view jalan-jalan as a first person view.. Apakah itu.. pic dibawah menerangkan..

                         Pic atas tu first person viewer,bawah map tempat korang jalan2

So, korang leh jalan-jalan dengan scroll jer kat anak panah dlam first person viewer..

Tetapi terdapat kekurangan sedikit iaitu :

1) tidak banyak tempat yg memiliki keistimewaan ini

2) memerlukan speed internet yg tinggi..

3) Loading time die lme skit..So harap bersabar.

Nak try---->click here

No comments: