Tuesday, March 10, 2009

(Trip 2) 8/3/09 Batu Pahat,Johor

Trip kedua penulis pada hujung minggu ini adalah ke Batu Pahat, iaitu rumah rakan kelas penulis. Ini kerna kakaknya akan melansungkan perkhawinan. Mengikut teori perkhawinan jika terdapat kenduri kawin maka akan terdapat makan percuma..hehe
Perjalanan dimulakan jam 10.30 pagi setalah semuanya bersedia untuk menghadapi cabaran yg akan ditempuhi..

Penulis merasakan perjalanan ke rumah rakan penulis, merupakan perjalanan kearah keseksaan.. Cuaca pada hari tersebut sgt panas.. Sungguh panas sehinggakan kulit penulis mengalamai 'sun-burn' walaupun penulis telah cuba menghalang dengan sebaik mungkin.. Penulis merasakan penulis telah dibakar hidup-hidup pada hari tersebut..ibarat kata Karim Sik Waliam "ini baru panas dunia"..

Setelah tiba, penulis makan tanpa mempedulikan rakan lain akibat terlalu lapar dan kehausan.. makanan yg dihidangkan amat menyelarakan ditambah pula dengan teori kenduri kwin yg diceritakan pada awl2 tadi..

Kira-kira Jam 3 ptg barulah pengantin lelaki muncul, pada hemat penulis biasanya pengantin akan bersanding kira-kira jam 1.30-2.00 ptg.. tetapi sekali lagi janji melayu dpat dilihat dan diaplikasikan didalam kehidupan seharian..

       Mengisi minyak sebelum bergerak-gerak

                         Motor Penulis sedang beraksi

                  Internet, dunia tanpa sempadan


                    Berehat setelah melantak sakan

         Pasangan yang diraikan pada hari tersebut

                Motor penulis beraksi sewaktu pulang

No comments: