Tuesday, March 10, 2009

(Trip 1) 7/3/09 Alor Gajah,Melaka

7.15 pagi: penulis sudah berada diperkarangan pondok pengawal murni untuk sama2 berkonvoi ke Kolej Teknologi Yayasan Alor Gajah untuk menghadirkan diri bagi mengikuti krusus pertama CIDB iaitu kelas teori.. bagi yg masih termangu dn tertanya-tanya menatang apakah CIDB itu, ia merupakan satu skim untuk melayakan diri kita untuk mempunyai lesan yg membenarkan dn mengesahkan keboleupayaan kita untuk melakukan sebarang pendawaian atau dlam bahasa jawanya "wiring".. keistimewaan CIDB ialah kita akan mempunyai satu card yg membolehkan kita dilindungi sepanjang masa, kerna card hijau tersebut menjadi pengantara antara pemilik kad dan syarikat insurans. 

7.15 pagi:penulis berkumpul dengan beberapa housemate penulis, tetapi seperti telah diduga janji melayu tetap tidak boleh dikikis dari jiwa masyarakat Melayu..

7.45 pagi: barulah kesemua pelajar turun, tetapi apakan daya hujan trun mencurah curah sehingga perjalan konvoi terpaksa ditangguh beberapa minit untuk memberi laluan kepada ujan yang sedang turun.

8.00 pagi: barulah semua bergerak menuju ke Alor Gajah diketuai oleh saudara K.K selaku pengarah program

 9.00 pagi: Tiba di Kolej Teknologi Yayasan Alor Gajah

                                  

9.15: Makan digerai berhampiran 

9.30 Kelas dimulakan dengan pengajar berbangsa India mengajar kami berkaitan dengan keselamatan dan aspek-aspek lain yg perlu diberi penekanan sewaktu berkerja.

12.30: Makan lagi, penulis makan di gerai Nasi Ayam yg dikatakan terhebat di Alor Gajah.. Tetapi rasanya hanyalah SGT BIASA..penulis masih binggung dan tidak tahu bagaimana pnduduk Alor Gajah mentafsirkan perkataan sedap untuk diaplikasikan didalam makanan..

                               

2.00 Kelas bersambung..

4.30 Pulang..

1 comment:

sapitque said...

salam..
sy bekas pelajar KTYAGA, saje nak beri pendapat tentang nasi ayam sedap tuh.. huhu.. adalah biase-biase jer.. mane sedap pon..
sekali pergi.. besok dah tak datang dah..
:P
hehehe..