Sunday, January 11, 2009

Third trip..(Gunung Ledang a.k.a Sagil)

Alhamdulliah,terima kasih tuan pengerusi majlis kerana memberikan peluang buat saya untuk memberikan sepatah dua kata di majlis yang berbahagia ini.. Berdiri saya di pagi ini untuk sama2 merungkai dan menerangkan berkenaan trip kami yg ketiga semenjak masuk ke Universiti Teknikal Malaysia.. 

First trip adalah ke Pantai Puteri, Melaka..second bermain bowling di Mahkota Parade, Melaka and latest iaitu ke Air Terjun Gunung Ledang, Johor.. Sekalung tahniah buat Shafiee yang telah bertungkus lumus menyediakan kertas keja untuk ke trip tersebut..dan rakan-rakan lain yang telah berkerjasama menjayakan trip tersebut.. Walaubagaimanapun trip hanya disertai oleh 5 orang shaja iaitu; Shafiee, Hafizi, Zulhilmi, Zulhayyie dan aku.. Beberapa rakan lain tidak dapat menghadirkan diri atas alasan berikut:

Syukor- Pergi ke J.B.. ade ujibakat A.F kot

Syaznan- menjaga kanak-kanak riang di pantai

Nasuha-Menjaga keselamatan negara

Azmi-Tak larat..study hard sampai subuh

Faizal-Personal life lebih penting

Nama nasri tidak disenaraikan kerana adalah benda betul.. yang atas tu banyak aku propaganda..jgn marah..hehe

So, kami bergerak dari Melaka kira-kira jam 8 pagi..dan tiba di bandar Tangkak(syurga kain) setengah jam kemudian untuk bersarapan.. 

Setelah abis mkn..maka perjalanan disambung dan tiba di kaki Gunung Ledang pada jam 10 pagi.. Berikut dilampirkan gambar-gambar menarik untuk tatapan kita bersama.. 

 

*Sewaktu pergi di awl pagi..  

 

      * Didalam perjalanan 

 

     *Dikala tiba..      

 

* Memakai topi keselamatan sblm mendaki

   

* Berehat bersama kit-kat                

* Start mandi jom..jommm

   

* Sejuk siot..  

 

  * Ahmad Hafizi sedang posing

            

 * Shafiee sedang posing    

   

    * Zulhayyie sedang .. err posing ker ni ??

     

* Kumpul tenaga dalaman..

   * Hiah !! 

      

 * Gaya serius..  

 

* Gaya bajet comei..hehe

Sekian sahaja.. terima kasih sekali lagi kepada Shafiee kerana telah berjaya menganjurkan trip yang agak cambest ni..hehe ada masa..next week kita g lagi.. dengan harapan orang penting Bene iaitu Ahmad Faizal ada masa untuk rakan-rakan..hehe 

Wednesday, January 7, 2009

Mkn ??

Pada mlm smlm.. aku telah bosan-bosan akibat klass yg begitu pdat pada siang harinye.. iaitu dari 9-5.. dn hanya rehat pada pukul 1-2 sahaja..  pegh stress giler..  Aku, ayie, dan mizi telah cbe memecahkan kebosanan di kala mlm hari dengan melawat ke tmpt mkn yg agak luar biase bgi kitaorang..tpi tidak bagi Ahmad Faizal(bukan nama sebenar).. 

*Gambar Hiasan

Ini adalah idea mizi untuk cbe keluar dari kebiasaan.. tetapi die tak nak plak mengeluarkan belanja.. setelah didesak akhirnya die setuju untuk membayar rm 5 shaja untuk mkn di pizza hut.. walupun jumlah untuk agak mustahil tpi aku ngan ayie terpaksa menambah selebihnye bgi melunaskan hajat beliau..

  * Gambar Hiasan

Sangkaan awal aku yg pizza ni agak mahal berbanding mcd n kfc.. tetapi aku tgk set untuk sorang hanya Rm 9.15 setalah 5% tax.. ni lagi murah berbanding kfc or mcd yg biasenya lebih dari rm 10 ringgit untuk sorang mkan.. kita orang mkn 4 keping pizza yg tah ape tah name die, garlic bread, soup,spaghetti n air untuk menghilangkan dahaga.. mmg puas ati dan sgt amat kenyang.. So. klau sape2 yg dh bosan sik mkn ayam jer.. cbe la mkn pizza plak.. Aku minat sgt ngan soup die, mmg cambest.. 

p/s: emo ngan piji.. pgi td aku snyum mase bwk moto kat die, die bwt dunno jer.

                                 

Saturday, January 3, 2009

Mengurangkan pengangguran..

  Sempena dengan kegawatan ekonomi yg melanda dunia..terutamanya yang berpaksi kan Amerika teruk terjejas dan ramai yg telah dibuang kerja.. Maka pelbagai perkerjaan yang terpaksa di lakukan diorang untuk menampung kos idup.. Gambar di bawah membuktikan segalanya..hehe 

                        



  

p/s: Shafie(bkan name sbnr).. Ape yg dia sering lakukan sewaktu diduduk dibilik keseorangan berkunci pintu dan tingkap serta laptop yang mempunyai internet ?? Kita sama-sama pikir-pikirkan..

Friday, January 2, 2009

2009..


Selamat tahun baru diucapkan kepada sume umum nye dan khususnye kepada diri aku sendiri..

Sempena tahun baru ini aku nak mintak maaf dri hujung rambut sampai ujung kaki..hehe cam ari raya plak..

tpi.. walaupun kita gembira disini aku agak sedih dan simpati terhadap rakyat palestin sedang di bom-bom oleh tentera israel yg tidak berperikemanusian..Kira-kira 400 rakyat Palestin terbunuh akibat serangan yg dikatakan disasarkan kepada Hamas tetapi mangsanye ialah penduduk awam Palestin yg terdiri daripada wanita dan kanak-kanak.. agak mustahil untung kita menolong mereka dengan cara yg kasar maka gunakan cara yg halus iaitu berdoa..kerana ia adalah senjata orang mukmin..

Azam aku pada tahun ini ialah untuk cuba mengingatkan apa azam-azam aku tahun lepas.. kerana aku dh lupa apa azam-azam aku tahun lepas.. so mmg comfirm la azam dulu x terlaksana kerana terlupa..

Dan akhirnya sekali tahniah dan sekalung perhargaan kepada Ahmad Hafizi iaitu rakan secourse aku kerana tahun baru ini beliau menerbitkan blog untuk tatapan kita bersama.. Walaupun blognye agak suram..hehe tetapi masih banyak lagi yg boleh dilakukan.. Mintak pndangan daripada senior-senior blogger yg lain.. hehe kau tu junior lagi..

Err biler plak peja pnye blog nak dibuka ?? 

So.. di tahun baru ini semoga beroleh keberkatan dan mendapat kejayaan yg cemerlang dalam hidup..terutamanya dpt pointer tinggi..hehe

p/s: piji aku curi gambar 2009 kau..hehe