Friday, October 31, 2008

P.C + Laptop= My Rig..

                                                     
 

     

Skrang..  aku nak tunjukkan sesuatu yg org2 computer panggil my rig.. iaitu computer sye..

hehe alhamdullilah, aku memiliki dua rig iaitu satu laptop di melaka n satu pc di kl.. 

Hanyalah simple pc n simple laptop juz bleh gne jer.. hehe so spe2 yg tak caya aku ade pc kat umah ni la pc aku.. benda yg aku paling ske kat pc aku ialah speaker!! Hehe coz agak besar iaitu sebesar pc tu.. tpi.. aku tak mampu lagi nak beli lcd screen..insyaallah dlm mase terdekat ni monitor crt aku akan menjadi monitor lcd.. 

Laptop plak, aku ske ialah laptop skin.!! klau korang tgk aku pnye previous post dlam blog ni aku dh tunjukkan skin tuk laptop aku..tpi kekurangan ialah laptop aku ni version lame, takde la duo core juz pentium m centrino jer.. tpi so far ok la..

so this all my rig.. hope u guys enjoy !! 

p/s: laptop letak bwh dh skrang coz meja gne letak buku.. exam week !! hehe tpi cam study jer

My Desk..My Top..


seperti nasri..aku nak jgak tunjuk desktop aku.. interface dekstop aku ni bertemakan dark.. hehe aku mmg ske background dark ni.. cam cool jer.. n lagi satu aku ske desktop yg simple, kemas and neat macam pemilik blog ni jgak..hehe so enjoy !!

Tuesday, October 14, 2008

Datuk Shah Rukh Khan ???


Kecoh dan menjadi isu hangat apabila Shah Rukh Khan mendapat pingat Darjah Mulia Seri Melaka yang membawa gelaran Datuk sempena Harijadi Yang Dipertua Negeri Melaka yang ke-70 Melaka kerana kununnya menarik ramai pelancong ke negeri Melaka kerana membuat penggambaran filem hindustan di sana.

Rasanya mungkin selepas Shah Rukh Khan berlakon di Afamosa, berduyun-duyun pelancong asing yang juga peminat hindustan datang ke Melaka. Mungkin selepas ini Sean Connery dan Catherine Zeta Jones juga akan mendapat pingat yang sama kerana mereka juga pernah berlakon di KLCC.

Namun masihkah kita ingat, artis Bollywood yang bernama Shah Rukh Khan ini sebenarnya bukan sahaja murtad tetapi juga merupakan penghina Islam. Kalau mengikut cerita dari wartawan-wartawan, artis ini pada asalnya beragama Islam. Di saat - saat kematian ibunya dia bersembahyang dan memohon kepada tuhan agar tuhan memanjangkan menyelamatkan nyawa ibunya namun hajatnya itu tidak dimakbulkan.

Pada ketika itu dia mengatakan tidak ada gunanya memohon pertolongan kepada tuhan, yang mana dalam erti kata yang lain dia cuba menafikan keagungan tuhan, Allah s.w.t. Dalam lakonan beliau sering kali beliau menyembah berhala. Walaupun ianya sekadar lakonan, di sisi agama kita ianya merupakan satu kesalahan besar yang membawa kepada jatuhnya akhidah atau murtad. Ketika berkahwin dengan isterinya, Shah Rukh Khan melangsungkan perkahwinannya dalam adat istiadat agama Hindu. Ini satu lagi perbuatan yang bertentangan dengan Islam.

Kenapa kerajaan Melaka sangat mengagungkan artis luar sedangkan artis Malaysia sedikit sangat yang mendapat pingat tersebut dan ini menunjukkan orang kuat Melaka minat sangat dengan hiburan dan juga peminat cerita hindustan yang ekstrem. Kita fikirlah sendiri..

Blog..blog..blog dan blog



Stelah lame aku berkecimpung dlm dunia blog..hehe akhirnya ade gak bdak klass aku mengikut jejak aku membuat blog.. haha tahniah nasri dan syaznan.. semoga blog anda tidaklah terkubur ditengah jlan.. ibarat kata Karam Sigh Waliah.. hangat-hangat taik ayam,busuk lagi taik kucing.. Slamat memblog  n happy birthday kepada Nasri.. Dh matang siot

--->http://ahmadsomething.blogspot.com/

--->http://mohdnasri.blogspot.com/